Maxad Banana Split-kaka





Här har ni ett nytt recept att testa till helgfikat!🙌
Såg en tigerkaka för några dagar sen och kom att tänka på att jag ville göra en Banana Split-variant. Och den som känner mig vet att jag har väldigt svårt att låta bli om tanken väl smugit sig på.
Så här kommer mitt recept:
Maxad Banana Split-kaka
Du behöver:
-Lite ströbröd/mandelmjöl+fett till formen
Till kakan:
-150g rumsvarmt smör
-2dl socker
-3 ägg
-1/2dl mjölk
-2tsk bakpulver
-3,5dl mjöl
-4 msk kakao
-100g hackad choklad, mjölk eller mörk som du gillar
-1/2 tsk vaniljPULVER
-2 bananer
-1tsk gul karamellfärg (valfritt)
-1/2dl färgglatt strössel (valfritt)
Till glasyr
200g färskost
50g smör
1 tsk vaniljPULVER
1/2dl florsocker
Lite strössel/banan/annan dekoration
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör, socker, ägg fluffigt.
3. Rör ner mjölk, bakpulver och mjöl till slät smet.
4. Häll över hälften av smeten i en annan bunke och blanda där i kakao och hackad choklad.
5. I den andra halvan av smeten rör du ner vaniljpulver och mosar ner bananerna. Vill du så färgar du smeten gul och vänder försiktigt ner strössel.
6. Smörj och ströa din form.
7. Häll först den ljusa smeten och sen den mörka, eller varva som du vill.
8. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter (provstick).
9. Ställ att svalna medan du gör glasyr.
10. Micra färskost och smör ca 15-20 sekunder på hög värme tills smöret är nästan smält.
11. Sikta ner vaniljpulvret och florsocker, och rör tills glasyren är slät.
12. Bred den över kakan när kakan svalnat och du stjälpt upp den, dekorera som du vill.
13. Skär upp och ät!