Fudge med ingefära, havssalt & digestive

Fudge med havssalt, ingefära & digestive-smul - här är mitt recept! 

Söt, len fudge som smälter i munnen, men samtidigt har salt, digestive och ingefära som bryter av sötman lite, mmmh. 

För att göra min fudge behöver du: 
Till smet:
2,5 dl strösocker
0,5dl ljus sirap
3dl vispgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk torkad, mald ingefära
75g smör
100g grovhackad vit choklad

Till topping:
2 nypor havssalt
10 krossade digestive-kex

Såhär gör du:
1. Koka strösocker, sirap, grädde, salt och vanilj till 120 grader. Gissningsvis ca 20 min beroende på spis. 
2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt ingefära, smör och vit choklad. Rör tills det smält ihop till en slät smet. 
3. Strö hälften av de krossade kexen i botten av en liten form klädd i bakplåtspapper, min var ca 15x20cm. 
4. Bred över fudge-smeten och strö över havssalt och resterande kex. Tryck lätt med en sked över hela ytan på fudgen så att kexsmulet fastnar bättre i smeten. 
5. Låt stelna riktigt i kyl tills formen känns kall under innan du skär dem. 

Lätt som en plätt! 😍 
(null)


Kommentera här: