Småkakspaj med Nutella

(null)


Jag nämnde förra gången hallongrottspajerna från Jennys Matblogg (finns också länk till dem i förra inlägget). 
Nu har jag testat att baka en chokladvariant med nutella och lite kolasås! Mums! 

För att göra den behöver du: 
175g smör rumstemp
4dl mjöl
0,75dl socker
0,5dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 nypor salt
Ca 1dl nutella eller motsvarande
Ev. kolasås att ringla över & en gnutta havssalt på toppen

Såhär gör du: 
1. Sätt ugnen på 175 grader (ej varmluft räknat). 
2. Arbeta för hand/i maskin ihop smör, mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. 
3. Dela degen i 16 småbitar, rulla dem till bollar och lägg i en form på drygt 20cm i diameter. 
4. Micra nutellan i 10 sek så att den blir lättare att fördela. Tryck rätt djupa fördjupningar i de 16 små bollarna i formen med tummen och fyll dem med nutella m.h.a. två teskedar.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. 
6. Låt svalna helt och ringla sen över kolasås om du vill. Du kan även strö över lite havssalt.

Går fint att frysa! Går såklart också att göra som småkakor i småformar istället. Nutellagrottor liksom, kan det bli bättre? 
Har tyvärr ingen bra bild på dem, utan man får skymta dem i änden av fikabordet.  




Kommentera här: