Tataki - livets mat!

TATAKI! Livets mat!
Detta är herrans gott vill jag lova!
På bilden är det en tallrik tonfisk och en tallrik ryggbiff, och total lat-version med mest torkade kryddor.
🤍🤍🤍
Recept - 2 portioner mellanrätt eller 4 portioner förrätt
Till stekandet behöver du:
- Totalt 2 filéer t.ex. ryggbiff eller tonfisk
- 2 msk sesamolja
- 1/2 citron
- salt
- svartpeppar
- 1 dl sesamfrön
Klappa in köttet i kryddor, citron och sesamfrön. Stek ytan snabbt på alla sidor i sesamolja.
Marinera sen ett gäng timmar i följande som du blandat samman:
- 1,5dl risvinäger
- 1,5 dl ponzu
- 1 dl japansk soja
- 1 tsk vitlök torkad mald
- 1 tsk ingefära torkad mald
- 1,5msk sesamolja
Under tiden det marinerar blandar du en mumsig majo av:
- 1 dl majonäs, köpt eller hemgjord
- 1 msk sesamolja
- 1 msk teriyaki-sås
- 1 msk ponzu
- 1 tsk risvinäger
Skär därefter filéerna i tunna skivor och lägg upp på tallrikar. Toppa sen med:
- 1/2 knippe hackad salladslök
- den mumsig majon
- 1/2 dl panko-ströbröd
- 1 dl riven parmesan
ÄT, NJUT OCH DREGLA EFTERÅT VID TANKEN PÅ ATT FÅ ÄTA DETTA IGEN.