Saftig banankaka

(null)

Saftig banankaka bakad på smör och dinkelmjöl med fullkorn - här är mitt recept! 

Detta är det överlägset bästa att göra med de bruna bananerna! Ju mognare bananer, desto sötare kaka. Du kan välja att ta bort farinsockret om du tycker att sötman från bananerna räcker, men byt inte mjölsort! 

Om du vill baka min banankaka behöver du: 
125g rumsvarmt smör
1,5 dl farinsocker (valfritt)
2 ägg
5 medelstora, mogna bananer
4dl dinkelmjöl fullkorn
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
0,5 tsk vaniljpulver

Såhär gör du: 
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Vispa ihop smör, ägg och farinsocker samt mosa i bananerna. 
3. Vänd ner de torra ingredienserna och häll i en bakplåtsklädd avlång bakform (du kan såklart ta vilken form du vill). 
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 1h beroende på ugn, eller tills det bara är lite kladdigt och inte rinnigt på provstickan när du sticker kakan i mitten. 
5. Låt svalna innan du skär upp! 

Kakan funkar jättebra att frysa. Jag brukar skiva upp den innan jag fryser in den så att man kan ta upp så många skivor man behöver.


(null)

(null)



Kommentera här: